Educaţia te ajută
să-ţi împlineşti visele

Pentru fiecare jucărie de pluş cumpărată în perioada 3 noiembrie 2013 - 4 ianuarie 2014,
IKEA Foundation donează 1 Euro pentru educaţia copiilor.

Puterea educaţiei

De ce IKEA Foundation susţine şi crede în educaţie? Sunt un milion de răspunsuri la această întrebare, dar ne-am oprit asupra câtorva motive pentru care educaţia are impact asupra calităţii vieţii sub toate aspectele, de la starea de sănătate până la şansele pentru un viitor mai bun.

Un parteneriat pentru copiii din România

IKEA Foundation susține în România proiectul dezvoltat de Salvați Copiii: Şanse egale pentru toţi copiii, într-o societate fără discriminare, ce beneficiază de o sponsorizare de 1,5 milioane de Euro din partea IKEA Foundation.
Acest proiect are ca scop combaterea discriminării împotriva a două dintre cele mai vulnerabile grupuri de copii din România: copiii de etnie Romă (pentru că 80% dintre copiii care nu ajung niciodată la şcoală sunt copii de etnie Romă) și copiii ce prezintă risc pentru a dezvolta o problemă de sănătate mintală (e vorba de 25% dintre copiii din România, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății).

Campania Jucăriilor de Pluș în lume

Campania Jucăriilor de Pluș – lansată în 2003 – este o campanie globală bazată pe parteneriatul dintre IKEA Foundation, UNICEF și Salvați Copiii. Ideea este simplă: pentru fiecare jucărie de pluș și carte de povești pentru copii vândute în magazinele IKEA, între 3 noiembrie 2013 – 4 ianuarie 2014, IKEA Foundation va dona 1 euro pentru educația copiilor. UNICEF și Salvați Copiii vor folosi donațiile IKEA Foundation pentru programe educaționale care să ajute cât mai mulți copii să meargă la școală.
Din 2003, de când a început campania, fundația caritabilă IKEA Foundation a donat 57 milioane de Euro către UNICEF și Salvați Copiii
ajutând peste 10 milioane de copii din 45 de țări să aibă acces la educație și, prin asta, să aibă șansa unui bun început în viață.

Aici poți afla mai multe despre modul în care sunt colectate și utilizate fondurile.
Îți mulțumim pentru ajutor și pentru faptul că le oferi copiilor șansa la un viitor plin de posibilități.

Educaţia te ajută să-ţi implineşti visele.

Produsul Intern Brut creşte anual cu 0, 37% pentru fiecare an de şcolarizare în plus. Sursa: UNESCO 2011

Independenţa unei femei este dată de educaţie - de aici vine schimbarea.

Pentru fiecare an de şcolarizare, o femeie îşi creşte venitul cu cel puţin 10%. Din acest venit, 90% va fi investit în familie. Sursa: UNESCO 2011

Educaţia reduce riscul de mortalitate infantilă.

Fiecare an pe care o mamă îl petrece urmând cursurile unei şcoli, reduce cu 5-10% riscul mortalităţii infantile. Un copil a cărui mamă ştie să citească are cu 50% mai multe şanse să supravieţuiască peste vârsta de 5 ani. Sursa: UNESCO 2011

Educaţia scade numărul bolilor mortale.

Femeile care urmează cursurile unei şcoli primare au mai mult acces la informaţii despre HIV şi SIDA decât femeile care nu urmează o şcoală. Sursa: UNESCO 2011

Lucrurile bune se întâmplă oriunde în lume

O contribuţie mică poate aduce mari schimbări în viaţa multor copii. Începând cu anul 2003, Campania Jucăriilor de Pluş a ajutat mai mult de 10 milioane de copii prin intermediul a 90 de proiecte derulate în 46 de ţări.

România

În iunie-decembrie 2012, IKEA Foundation și Salvați Copiii România au ajutat peste 1.400 de copii din familii defavorizate să aibă acces la consiliere. 200 de copii Romi au participat la grădinițe estivale și activități pregătitoare pentru primul an de școală și 895 de părinți au învățat despre
importanța educației în cadrul unor ateliere parentale.
Sursa: Salvați Copiii 2013

Etiopia

Educaţia este principalul factor de dezvoltare în Etiopia. În anul 2012, 238.000 de copii – inclusiv 25.000 de refugiaţi – au continuat să meargă la şcoală, în ciuda condiţiilor grele de trai.
Sursa: UNICEF 2013

Burkina Faso

Campania Jucăriilor de Pluş a contribuit la creşterea numărului de copii înscrişi în şcolile din Burkina Faso cu până la 80% în 2012, depăşind obiectivul pentru anul 2015.
Sursa: UNICEF 2013

Albania

În anul 2012, Salvaţi Copiii – cu sprijinul Campaniei Jucăriilor de Pluş – a ajutat la înscrierea a 33.150 de copii în 60 de şcoli de pe întreg teritoriul ţării.
Sursa: UNICEF 2013

Madagascar

În Madagascar, unde educaţia primară este ameninţată, UNICEF a distribuit peste 57.500 de seturi școlare în 114 din cele mai vulnerabile zone, în cadrul programului “Școala prietenă a copilului”. Sursa: UNICEF 2013

Bangladesh

Organizaţia Salvaţi Copiii a colaborat cu organizaţii non-guvernamentale locale încă din anul 2010 pentru a îmbunătăţi vieţile copiilor din Chittagong Hill Tracts. Până în prezent, acest proiect a ajutat 25.000 de copii şi 14.500 de adulţi.
Sursa: UNICEF 2013

Îți mulțumim!

Pentru că oferi tot mai multor copii șansa la un bun început în viață și la un viitor plin de posibilități.