Somon tartar

Reţete suedeze

Somon tartar

Există multe tipuri de tartar, dar majoritatea dintre ele au două lucruri în comun. Conţin carne crudă sau semi-crudă şi toate ingredientele importante sunt tocate şi amestecate.

 


Ai nevoie numai de:
(6 porţii)
200 g LAX KALLRÖKT (somon afumat congelat)
200 g LAX FILÉ (file de somon congelat)
1 legătură de ceapă verde
4 fire de mărar
sare
piper alb proaspăt măcinat

 


Pentru decor:
85 g SILLROM (icre de hering)
250 g RÄKOR MED SKAL (creveţi nedecorticaţi congelaţi)
coajă de lămâie

Iată ce trebuie să faci:
Taie somonul bucăţi mari.
Toacă fin ceapa verde şi mărarul. Amestecă-le pe toate într-un bol şi adaugă sare şi piper alb.
Serveşte în 8–10 cupe mici.

Decorează cu icre de hering, creveţi şi coajă de lămâie.