Sandviş cu somon marinat

Reţete suedeze

Sandviş cu somon marinat

Bucătăria suedeză se bazează pe tradiţii de demult. Una dintre acestea este marinarea peştelui pentru a-l păstra peste iarnă. LAX GRAVAD (somon marinat, congelat) a fost crescut în fermele din ţara vecină, Norvegia. Somonul este uşor de preparat şi poate fi folosit în nenumărate feluri
de mâncare.

 


Ai nevoie numai de:
(4 porţii)
1 pachet de BRÖDMIX FLERKORN
(făină pentru pâine multicereale)
8 felii de LAX GRAVAD (somon marinat congelat)
1 borcan de SÅS SENAP & DILL (sos pentru somon)
salată
lămâie
mărar

Iată ce trebuie să faci:
Prepară pâine respectând instrucţiunile de pe pachet. Unge cu unt 4 felii de pâine şi acoperă pe fiecare cu o frunză de salată şi apoi cu două felii de somon marinat. Adaugă o lingură de sos pentru somon deasupra împreună cu o felie de lămâie şi un fir de mărar.