Rulou cu somon marinat

Reţete suedeze

Rulou cu somon marinat

Bucătăria suedeză se bazează pe tradiţii de demult. Una dintre acestea este marinarea peştelui pentru a-l păstra peste iarnă. LAX GRAVAD (somon marinat, congelat) a fost crescut în fermele din ţara vecină, Norvegia. Somonul este uşor de preparat şi poate fi folosit în nenumărate feluri de mâncare.

 

Ai nevoie numai de:
(4 porţii)
2 felii de BRÖD TUNNBRÖD (pâine moale subţire congelată)
200 g LAX GRAVAD (somon marinat congelat)
1 borcan SÅS SENAP & DILL (sos pentru somon)
mix salată

Iată ce trebuie să faci:
Unge pâinea cu unt şi adaugă feliile de somon, acoperă cu sosul pentru salată şi salata. Formează rulouri şi taie-le în felii groase de 1–2 cm. Serveşte ca gustare lângă un pahar de bere.