Plăcintă cu brânză

Reţete suedeze

Plăcintă cu brânză

OST LAGRAD (brânză) este un tip de brânză cu aromă bogată şi puternică.

 


Ai nevoie numai de:
(6 porţii)
3 dl brânză OST LAGRAD rasă
½ dl mărar
3 dl făină
4 ouă
140 g unt
3 linguri apă
1½ dl smântână
1 legătură de ceapă verde
sare
piper negru măcinat

Iată ce trebuie să faci:
Amestecă untul şi făina. Adaugă apă şi frământă repede aluatul. Lasă la răcit pentru 30 de minute. Preîncălzeşte cuptorul: 175°C (350°F). Întinde foaia pentru a încăpea în tavă (de preferat între 20–25 cm diametru). Împătureşte aluatul cam 1 cm în jurul marginii astfel încât să nu alunece în timpul coacerii. Pentru a preveni umflarea acestuia găureşte foaia de aluat cu furculiţa. Dă-l la cuptor la 175°C (350°F) timp de 15–20 minute. Amestecă ouăle, brânza, smântâna, ceapa verde tăiată mărunt şi mărarul tocat. Adaugă sare şi piper. Varsă amestecul în tava pentru plăcintă şi dă din nou la copt timp de 25–30 minute.