Parfait de merişoare

Reţete suedeze

Parfait de merişoare

Merişoarele cresc în pădurile umbroase ale Suediei şi sunt o sursă importantă de vitamina C pentru elani, urşi, lupi – şi oameni. Culesul fructelor micuţe, dar pline de savoare are loc în lunile august şi septembrie.

 

Ai nevoie numai de:
(4–6 porţii)
2 ouă
½ dl zahăr
1½ dl SYLT LINGON (gem de merişoare)
3 dl frişcă
gem de merişoare

Iată ce trebuie să faci:
Bate ouăle spumă împreună cu zahărul. Încorporează cu grijă gemul de merişoare. Bate frişca şi adaugă o parte din aceasta în amestecul
de ouă. Varsă amestecul în pahare sau într-un castron mai mare.
Dă la congelator timp de cel puţin 4 ore. Scoate parfait-ul din congelator cu 5–10 minute înainte de a-l servi. Decorează cu puţină frişcă şi gem de merişoare.