Ouă jumări cu anşoa

Reţete suedeze

Ouă jumări cu anşoa

Ouăle jumări îşi pot schimba aroma după ingredientele adăugate. Şprotul cu aromă de anşoa dă un plus de savoare acestui fel de mâncare - simplu, dar mereu foarte gustos!

 


Ai nevoie numai de:
(4 porţii)
8 ouă
5 cl smântâmă grasă
2 linguri unt
100 g (65 g) SKARPSILL (file de şprot marinat)
ceapă verde

Iată ce trebuie să faci:
Sparge ouăle într-un castron şi bate-le uşor. Topeşte untul la foc mic, de preferat într-o tigaie cu fundul gros. Varsă ouăle bătute în tigaie şi  amestecă uşor cu o paletă de lemn până când totul capătă o consistenţă cremoasă. Taie bucăţi fileurile de şprot. Adaugă jumătate din cantitate şi smântâna  în amestecul de ouă. Gustă!
Dacă vrei să fie mai aromat, adaugă restul de bucăţi de file de şprot.
Decorează cu ceapă verde şi serveşte, de exemplu cu cartofi şi pâine crocante.

 


Pont: În loc de anşoa, poţi pune şuncă, bacon, diferite plante aromate sau brânză până când vei găsi combinaţia care-ţi place!