Gubbröra

Reţete suedeze

Gubbröra

În Suedia, există diferite variante de Gubbröra care conţin sardine sau hering marinat, dar varianta cea mai comună se prepară cu anşoa sau alt peşte asemănător. De obicei, se serveşte cu bere şi poate... chiar un şnaps.

 


Ai nevoie numai de:
(6 porţii)
100 g (65 g) SKARPSILL (fileuri marinate de şprot)
4 ouă
2 cartofi medii
1 ceapă galbenă medie
unt
1 legătură mare de mărar
1 legătură mare de ceapă verde
1 dl smântână
2 linguri PASTEJ LAX (pastă de somon)
BRÖDMIX FLERKORN (făină pentru pâine multicereale)

Iată ce trebuie să faci:
Coace pâinea conform instrucţiunilor de pe pachet sau foloseşte pâine de secară dulce. Fierbe cartofii în apă puţin sărată. Lasă-i la răcit.
Fierbe ouăle tari şi taie-le în bucăţi mici. Decojeşte şi toacă mărunt ceapa. Toacă mărunt fileurile de şprot.
Toacă fin mărarul şi ceapa verde. Amestecă ouăle, fileurile de şprot, mărarul, ceapa verde, smântâna
şi PASTEJ LAX. Taie cartofii felii (0,5 cm grosime). Serveşte pe felii de pâine subţiri unse cu unt.