Budincă de somon

Reţete suedeze

Budincă de somon

Bucătăria suedeză se bazează pe vechi tradiţii. Una dintre acestea este marinarea peştelui pentru a-l conserva peste iarnă. LAX VARMRÖKT (somon afumat picant congelat) a fost crescut în ţara vecină, Norvegia. Somonul este uşor de preparat şi poate fi folosit în foarte multe feluri de mâncare.

 


Ai nevoie numai de:
(4 porţii)
400 g LAX KALLRÖKT (somon afumat congelat)
10 cartofi de mărime medie
½ lingură de sare
3 ouă
4 dl smântână cu conţinut redus de grăsime
50 g unt

 


Salată verde
SÅS PEPPARROT (sos de hrean)

Iată ce trebuie să faci:
Curăţă cartofii şi taie-i felii.
Unge cu unt un vas de iena şi alternează straturile de somon şi cartofi (sus şi la bază trebuie
să fie cartofi). Presară sare pe fiecare strat de cartofi. Bate smântâna cu ouăle într-un castron şi toarnă amestecul peste straturile de cartofi şi somon.
Adaugă puţin unt deasupra.
Dă compoziţia la cuptor timp de 50-60 minute, la 175°C (350°F).
Serveşte cu SÅS PEPPARROT (sos de hrean) şi cu salată verde mixtă.