Pachet KORV, KORVBROD, KETCHUP și SENAP MILD

Delicatese suedeze

Pachet KORV, KORVBROD, KETCHUP și SENAP MILD

Crenvurșt, congelat, 440g; Batoane pentru hot dog, 336g;

Ketchup, 500g și Muștar mediu condimentat, 500g

Preț

Ofertă - 30,50lei

Preț normal: 35,46lei

 

KORV - FAST FOOD CLASIC

În fiecare zi apar noi tipuri de fast food din diferite regiuni ale lumii, dar crenvurstul rămâne încă alegerea numărul unu a suedezilor. Pune la fiert sau frige KORV (crenvurst, congelat) şi serveşte cu pâinea specială KORVBRÖD (chifle pentru hot dog, congelate) şi adaugă KETCHUP şi SENAP MILD (muştar), şi de ce nu, şi cu ROSTAD LÖK (ceapă prăjită)? Poţi să-i prepari şi pe grătar cu POTATISMOS (piure de cartofi, congelat).

 

KORVBRÖD - ”KETCHUP SAU MUŞTAR?”

Crenvurşti lungi, subţiri, serviţi în chifle de hot-dog - acesta este fast-food-ul clasic suedez - iar, dacă vei vizita vreodată Suedia, vei găsi standuri de hot-dog peste tot. Folosind KORV (crenvurşti) şi KORVBRÖD (pâine pentru hot-dog) poţi să faci proprii hot-dog-i acasă. Ketchup-ul şi muştarul - SENAP MILD (muştar dulce), sunt topping-urile tradiţionale, dar şi ROSTAD LÖK (ceapă prăjită) este, de asemenea, un ingredient foarte popular. Fierbe-i sau prăjeşte-i şi gata!

SUEDEZII S-AU ÎNDRĂGOSTIT DE KETCHUP

Ketchup-ul este un fel de sos. Chiar dacă există multe tipuri, cel mai răspândit este KETCHUP (ketchup de tomate). Adaugă savoare multor feluri de mâncare, ca ingredient sau ca topping colorat. În Suedia, poate cel mai clasic mod de a folosi ketchup-ul este ca topping pentru hot dog împreună cu muştar. De fapt, despre suedezi se spune că sunt cei mai mari consumatori de ketchup de tomate din lume, aşa că nu e de mirare că îl găseşti aici, în magazinul IKEA!

 

SENAP MILD - NELIPSIT DE PE HOT DOG

Muştarul este cunoscut încă din anul 300 î.Hr., dar primii care l-au apreciat cu adevărat au fost romanii. În vremea vikingilor a devenit popular în Suedia, dar de-abia în anii '50 a devenit condimentul favorit pentru hot dog. Muştarul este preparat din seminţe de muştar zdrobite, amestecate în principal cu oţet, sare şi zahăr. SENAP MILD (muştar mediu iute) este tipic suedez, uşor mai dulce decât multe alte tipuri. Serveşte-l împreună cu un hot dog sau în compoziţia sosurilor şi dressing-urilor.