KANELBULLAR

Delicatese suedeze

KANELBULLAR

Chifle cu scorțișoară, 510g

20,59lei/kg

Preț

10,50lei

HAIDE SĂ SĂRBĂTORIM ÎMPREUNĂ!

În Suedia,”fika” sau pauza de cafea, este o îndrăgită tradiţie care spune că la cafea se servesc întotdeauna şapte prăjiturele şi biscuiţi dulci, ca de exemplu, KANELBULLAR (prăjituri cu scorţişoară). În Suedia, de fiecare 4 octombrie chiar se sărbătoreşte “ziua prăjiturii cu scorţişoară”! Acest produs tipic suedez a apărut la începutul secolului al XIX-lea pe măsură ce din ce în ce mai multe ingrediente au devenit accesibile după ce Europa a suferit o perioadă economică dificilă.

INGREDIENTE

Aluat: făină de grâu, apă, zahăr, margarină (ulei de palmier, ulei de cocos, ulei de shea, ulei de semințe de rapiță, apă, sare, emulgator (E471), aromă), drojdie, sare, nucșoară.

Umplutură: cremă de vanilie (apă, zahăr, amidon modificat din cartofi, grăsimi vegetale pudră [ulei de cocos, sirop de glucoză, proteine din lapte, stabilizator [E451i]], agent de ingroșare [E401], aromă naturală de vanilie, sare, colorant [E160a]), margarină (ulei de palmier, ulei de cocos, ulei de shea, ulei de semințe de rapiță, apă, sare, emulgator [E471], aromă), zahăr brun, sirop de zaharoză, zahăr pudră, scorțișoară (2,8%), zahăr vanilat, amidon modificat din cartofi.

Decor: zahăr pentru decor (zahăr, ulei de rapiță), glazură (apă, maltodextrină, amidon din cartofi, amidon din grâu, glucoză).

Alergenii din lista de ingrediente sunt marcați cu bold.

 

VALOARE NUTRIŢIONALĂ/100 g
Energie 1335kj/319kcal, lipide 8g , din care acizi graşi saturaţi 1,8 g, glucide 54 g, din care zaharuri 17 g, proteine 6 g, sare 0,43 g